Heeft u een calamiteit neem direct contact met ons op:

Voegen uitfrezen

Voor het uitfrezen van voegen tussen straatstenen en keien hebben wij een apparaat ontwikkeld waarbij de voegen van zand en of specie met hoge druk 100 bar en 40 liter water per minuut tussen de voegen uitgespoten kan worden. Aan het apparaat is ook een zuigslang gekoppeld waarmee de los gespoten voeg direct afgezogen wordt.

De werkzaamheden voeren wij uit met onze compacte BE oplegger waarbij we hoge waterdruk en afzuigen direct kunnen combineren. Doordat de BE oplegger lichter van gewicht en compacter is dan een vrachtwagen kunnen we ook in straten komen waar grotere voertuigen niet kunnen komen. De BE oplegger heeft een aparte water en vuiltank. Mocht de watervoorraad op zijn kunnen we ter plaatse, indien mogelijk, water laden uit havens, sloten of andere waterbronnen. Hierdoor kunnen we ondanks de kleinere capaciteit tank toch een volle dag achter elkaar doorwerken.

Onze contactgegevens

Machinaal voegen uitfrezen

Kunnen wij u van dienst zijn met het machinaal uitfrezen van voegen tussen straatstenen of keien? Stuur dan een aantal foto’s en informatie over het project (planning, locatie, oppervlakte, afspraken omtrent overlast beperkingen etc) per e-mail naar ons toe, zie onze contactgegevens. Wij bespreken dan intern wat de beste oplossing voor uw project kan zijn en komen dan met een vrijblijvend advies. Eventueel kunnen we ook vooraf een proefstuk uitvoeren zodat we weten of de voegen machinaal te verwijderen zijn en een indicatie kunnen geven voor de tijdsduur.

In principe zijn wij niet beperkt in ons werkgebied. Hou wel rekening mee dat we vanuit Oud-Vossemeer (Zeeland) moeten komen en dat dit dus van invloed kan zijn op de totale kosten. Wij hebben onder meer in Vlissingen, Dordrecht, Middelburg en Burg-Haamstede voor diverse aannemers de voegen hebben uitgefreesd.

Uw voordelen:

  • Beperkte overlast voor omgeving. Geen vieze
  • Geen zware vrachtverkeer over de nieuwe straat
  • Direct afzuigen/afvoeren van het oude zand/specie/vuil
  • Indien gewenst direct de kolken mee reinigen
Bekijk hieronder een korte video over het voegen uitfrezen vanuit de praktijk.

Afzuigen en afvoeren voegen

Bij het uitslijpen en uitfrezen van de voegen komt veel stof/modder en water vrij. Doordat we dit direct afzuigen en afvoeren met onze vacuüm tank voorkomen we spetters op muren, openbare inrichting en andere straatwerk.  Rond ons freesapparaat hebben we bescherming aangebracht waardoor (modder)spetters zoveel mogelijk beperkt wordt. Doordat we direct de oude voegen (zand/specie/onkruid etc.) afvoeren leveren we een schoon terrein op. Zeker in (drukke) winkelstraten en historische binnensteden met veel wandelaars en fietsers is dit de oplossing om overlast te beperken.

Na het uitfrezen van de voegen spuiten we het werkvlak met lage druk water af. De diepte van de voegen kunt u zelf bepalen, wij werken vaak met een minimale en maximale diepte en proberen uiteraard zoveel als mogelijk is de gewenste diepte aan te houden. Tijdens de werkzaamheden controleren wij regelmatig met een peilstok of de voeg op de gewenste diepte is uitgefreesd.

Voegen uithakken

Van diverse bedrijven uit de GWW sector kregen wij de vraag of wij een machinale oplossing hadden voor het uithakken van straat voegen. De methode die tot nu toe gebruikt werd voor het verwijderen van voegen verschilde per bedrijf en regio.

  1. Uitspuiten van voegen met hogedrukreiniger.
    In een aantal gevallen werden de voegen met een hoge drukreiniger tussen de straatstenen verwijderd, hierbij was het vrijwel onmogelijk om te voorkomen dat omliggende gebouwen, bestrating en andere openbare inrichting vies werden. Een andere probleem wat zich met het alleen uitspuiten van voegen opdeed was dat er altijd iemand de restanten moest opvegen en afvoeren wat dus ook weer extra personeel vergt op de bouwlocatie. Daarnaast is het dan ook nog een uitdaging om een stabiele watertoevoer te creëren.  Kortom, behoorlijk wat overlast voor omgeving en andere betrokken (aannemers).
  2. Voegen uithakken met handmatige hulpmiddelen als beitels, plamuurmessen en andere hulpmiddelen. Deze methode is enorm arbeidsintensief en daarom ook een grote belasting voor het budget en de planning.